Followers

Search This Blog

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Tuesday, October 11, 2011

Saida Bercerai?

GOSSIP DIVA:
:: Saida bercerai? Nasib Bukan Siti.::

KUALA LUMPUR – Desas-desus mengenai pergolakan rumah tangga penyanyi Saida yang merupakan kakak penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin terjawab apabila permohonan cerai secara baik penyanyi itu dimulakan di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam.
Prosiding sebutan kes di hadapan Hakim Syarie, Mohd. Suhaily Rosdi tersebut bagaimanapun hanya dihadiri oleh peguam syarie, Noor Azlina Che Hasan yang mewakili Saida.
Saida atau nama sebenarnya Siti Norsaida Tarudin, 34, memfailkan permohonan perceraian di bawah Seksyen 46 Akta Undang-undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984 pada 6 Oktober lalu.
Beliau sebagai plaintif menamakan suaminya, Mohd. Ghazali Yahya Zikri, 40, sebagai defendan. Bagaimanapun, masing-masing tidak hadir kerana prosiding hari ini tidak memerlukan mereka berbuat demikian.
Terdahulu, Noor Azlina memohon agar mahkamah memberikan tempoh lebih kurang dua bulan kerana kedua-dua pihak ingin membuat perbincangan semula sama ada mahu meneruskan permohonan tersebut.
Mohd. Suhaily kemudian menetapkan sebutan semula kes tersebut pada 20 Disember ini.

No comments:

Post a Comment