Followers

Search This Blog

Loading...

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Monday, August 9, 2010

Din Search Ajak Korang Datang Umah..

Ni kat syurga idaman kat umah abg..tmpat abg lepak mlm sedup udare segar..

Hello world..Sorry lame tak update post..abg busy skit la skrang ni..byk kne settle documentation, travel docs, pastu abg kne settlekan all the bills and things kat seremban ni bfore abg busy ngan practice nnt,pastu tambah kan lagi busyness yang mengile ni abg skarng dlm process reconstruction my new old ride..my mustang,so tu pun busy gak pg cari spare parts..n now kete tu dh 75% dh nk siap..tgg ja la abg vroom-vroom nnt..And lasty mase yang abg free tu abg habiskan ngan spend time ngan shaqel and ezel..

Haa..ni entrance umah abg ni,abg cat merah kasi ‘ong’ skit..pastu dgn collection kasut abg skali..

Ok la today abg nk bawak korang tu sume dtg into personal world abg..abg nk share ngan korang sume private world abg..abg nk bawak korang sume dtg umah abg..ade gak antare korang yang dh sampai umah abg, and bg yang tak sampai-sampai lagi, jom g umah abg..umah abg biase biase je,umah org bujang,abg duduk kat apartment kat Seremban 2,Negeri Sembilan..3 bilik,2 bathrooms..So 1 blik abg, satu bilik toys and lagi satu abg wat jadi art room abg..Rumah ni special sgt kat abg sbb kat umah ni la byk abg spend time, and whole decoration,design and furniture kat dlm umah ni abg yang pilih and wat sendiri, of course with some help dari kawan-kawan abg yang ver supportive..

Living hall tmpat abg layan movie and tetamu..

Rumah ni abg cari sendiri n mmg love at first sight,mase abg cari umah ni,mmg dh set in mind yang abg nk umah yang simple je,not to big sgt,ngam utk abg ddk sorang..pastu abg jumpe umah ni,mmg sesuai,n bersih umah ni, pastu envroment pun relax je,cozy and very private..neighboor pun best,very sporting..umah ni abg paint sendiri, untuk living hall abg pilih kaler chrome/silver/grey..mmg smart..pastu furniture umah ni abg pilih yang kontemparari je,simple and modern look..untuk sofa abg beli leather sofa,senang tak kotor..and banyak jugak barang kat umah ni abg wat sendiri, bkn la buat sendiri sepenuhnye,abg ade tambah2 skit or bukak2 parts die and convert into something else..or brg2 yang lame abg sprang and jadikan die brand new..

Dining table abg for two je.. Kitchen org bujang..

boring boring abg main pool..

Favorite part abg kat umah ni of course my bedroom..abg suke sgt sbb very comfortable and cozy,selese sangat..because i believe bilik tido is the most important place in the house..kat bilik ni la abg byk buat my thinking,exploring my imagination, my future planning..mase baring baring tu la kadang2 idea flows like tsunami..kat dlm bilik abg, abg ade ltak satu working table,untuk abg sketch all the idea, sblm abg lupe..and dlm bilik ni abg simpan sume khazanah t-shirts abg..and dlm bilik abg ade letak satu tv and PS2..in case boring2,xleh tdo ke..and layan jap..

Ni la tmpat abg layan FB and Blog abg ni..

Lagi satu element yang penting dlm umah is lighting..kat umah abg ni byk lampu, standing lamp, lampu tido,spot light, lampu disco pun ade..so slalu nye abg pakai lampu ni sume ikut mood and purpose la..cm kalau tgk movie ke ape ke abg pakai lampu yang dim skit..bg mood wayang skit,kalau menbace ke menulis ke abg pakai spot light..kalau jamming abg pakai lampu disko,baru ngam..haha xde la..Cite pasal house cleaning,abg tiap-tiap minggu without miss mesti akan spend time untuk wt house cleaning,sbb abg mmg pantang la tgk habuk..mmg allergic ngan habuk,kalu ade mase abg akan lap sume yang boleh lap,sape sampah, mop umah..buang sampah,basuh dishes and also cuci toilet..haa toilet lg satu,umah abg nye toilet mesti bersih n bebas dari bau..anak-anak abg pun ikut,toilet dieorg pun sume bersih and mase abg first move in umah ni pun shaqel yang tolong abg basuh toilet umah ni..

Toilet umah abg..

Bilik artwork abg…

Workshop kat syurga idaman..

K la enough said pasal umah, korang tgk la sendiri k,pade sape-sape yang nk dtg melawat or jumpa abg,jemput la k..and abg hope someday in the future kite leh wt bbq kat sini..insyaallah..

Dapur Abg yang van halen bagi…

Radio Rosak Kt umah abg….

Tong Sampah recycle abg..

Membace amalan mulia..Leaders are readers

Mural by Shaqel..

Comics Collection..

*http://www.dinsearch.com.my

No comments:

Post a Comment