Followers

Search This Blog

Loading...

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Monday, August 9, 2010

Nor Azita Osman Hina Johor dan jajahan takluknya

Heloo uols! Nak ngumpat isu panas yang berlaku pagi tadi ni. Ada seorang ibu mengandung bernama Nor Azita Osman telah menjatuhkan maruah rakyat Johor apabila dengan sengaja update status Facebooknya dengan ayat-ayat berbaur penghinaan dan benci. Antara ayatnya berbunyi:

Aku tak sangka Johor nie hina, xde famous amos kt jb. yang ada kt senai airport jer.bandar konon. gerek apenyer. wut a jerk.

Tak sangke seorang ibu mengandung yang berasal dari Kulim, Kedah kini bekerja di Kastam, Johor Bahru sanggup mengeluarkan ayat seperti itu. Orang kata terlajak perahu boleh undur, terlajak tekan submit button macam mane nak backspace? Kecuali delete, itu pun kalau orang tak perasan.

Hanye kerana tiada kedai Famous Amos di sekitar pejabat dan tempat tinggalnya, dia menghina satu Johor dengan ayat sebegitu.

Buat pengetahuan Puan Nor Azita, Senai is part of Johor Bahru. Mungkin jaraknya jauh dari Tambak Johor di mana tempatnye bekerja membuatkannya membuat kenyataan sebegitu. Kesian kan die. Baru pindah Johor Bahru gamaknye.

Tapi yang peliknye. Dekat Kedah langsung takde kedai Famous Amos tapi macam mana Johor yang hina?

Walaupun die dah memohon maaf menggunakan teknik nge’paste’ dari inbox, hal-hal sebegini harus dijadikan pengajaran dan ikhtibar bagi semue pihak.

Nor Azita Osman, anda sudah popular! You just got p4wn3d! Amma padiyappa! Jangan lupa klik butang Like di Fan Page Nor Azita Osman

* Sian, Pengajaran buat kita semua. berhati-hatilah bila membuat sesuatu statement

No comments:

Post a Comment