Followers

Search This Blog

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Saturday, August 14, 2010

Jom Boikot Barangan Israel dan Yahudi

Kezaliman, kedajalan dan keganasan tentera Israel seolah-olah tiada penghujungnya. Isu Gaza, Baitulmaqdis dan Al-Aqsa bukan lagi isu perebutan wilayah Palestin, tetapi lebih kepada isu kemanusiaan. Sampai bila rakyat Palestin perlu hidup menderita? Mereka sentiasa hidup dalam ketakutan. Tanah air mereka dijajah dan rumah-rumah mereka dibom. Mereka kehilangan tempat tinggal dalam sekelip mata. Gaza pula mengalami sekatan oleh Isreal yang berkomplot dengan pemimpin-pemimpin Mesir. PBB yang diharapkan hanya mampu menjadi boneka, seperti boneka yang dijual di kedai dua ringgit. Langsung tak berguna. Pemenang Novel Keamanan, Barrack Obama? Dua kali lima dengan PBB.

Kita harus bertindak. Israel akan menjadi lemah jika majoriti penduduk dunia terutamanya orang Islam memboikot semua barangan atau produk Israel/Yahudi. Setiap sen hasil jualan barangan Israel/Yahudi mungkin disalurkan kepada tentera Israel yang digunakan untuk membeli peluru dan menembak penduduk Palestin. Inilah usaha yang mampu kita buat untuk membantu rakyat Palestin yang ditindas. Walaupun sumbangan kita kecil, mungkin impaknya lebih besar daripada apa yang kita fikirkan. Sekurang-kurangnya kita berikhtiar untuk melemahkan kebatilan tentera Israel Laknatullah.


Sila download flyer Senarai Barangan Israel dan Yahudi yang perlu diboikot (dalam bentuk PDF).

Sesiapa yang masih belum ada akaun MillatFacebook (sepenuhnya milik Islam), bolehlah daftar dengan segera. Sama-sama kita boikot atau kurangkan penggunaan Facebook milik Yahudi Laknatullah.

Update: Rakyat Malaysia perlu istiqamah dalam boikot-memboikot barangan Yahudi ini. Jangan hangat-hangat taik ayam je. Saya tahu, isu ini timbul semula bila berita mengenai Gaza hangat diperkatakan. Kerana apa? Kerana kurangnya publisiti yang diberikan dan kurang kesedaran dalam diri. Tak semua orang rakyat Malaysia tipikal! Mereka yang hangat-hangat taik ayam itu yang tipikal. Kalau mengidam nak makan KFC, makanlah Radix Fried Chicken (RFC). Mungkin tak 100% barangan Yahudi yang mampu kita boikot, tapi sekurang-kurangnya kita mencuba.Daripada tak mencuba langsung. Fikir -fikirkanlah dan renung-renungkanlah.

Jom Join : http://www.myfzbiz.com/?x=hpa.radix

No comments:

Post a Comment