Followers

Search This Blog

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Saturday, September 4, 2010

PRODUK UNTUK WANITA - HPA

RACEMOSA HYGIENE HPA (PEMBERSIH WANITA

RACEMOSA HYGIENE HPA – PENCUCI WANITA (BARRINGTONIA RACEMOSA / PUTAT KAMPUNG):

Satu lagi produk terbaru keluaran HPA khas untuk wanita selepas Lady Cheer. Pembersih wanita yang dirumus khas untuk pejagaan wanita. Diformulasikan secara eksklusif untuk kebersihan, kesegaran dan keyakinan wanita serta memelihara pH bahagian sulit wanita. Ia diperkaya dengan ekstrak herba Barringtonia Racemosa (Putat kampung) yang sesuai untuk masalah kulit serta ia mempunyai buih yang asli dan Cinnamomum Culilawan (Pokok teja) yang mengandungi minyak asiri (ensential) yang melembutkan kulit. Kedua-dua herba ini terbukti sesuai untuk:

 1. Merawat keputihan,
 2. Memelihara kulit daripada jangkitan fungus,
 3. Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina.


HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM15.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM18.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 5

LADY CHEER (PENCUCI WANITA)

LADY CHEER (PENCUCI WANITA)

SEJAK BERABAD SILAM, SIRIH/SIREH TELAH DIGUNAKAN DI DALAM PELBAGAI PERAWATAN DI ALAM MELAYU. KEMUNCULAN AMALAN PENGGUNAAN HERBA SIRIH DIPERCAYAI BERSUMBER DARIPADA PENGAMALAN TRADISI KAUM INDIA YANG BERTUJUAN MERAWAT DAN MENCEGAH BAU MULUT. MANAKALA BAGI MASYARAKAT JAWA DAN MELAYU PULA HERBA TERSEBUT DIREBUS SEBAGAI TONIK. MASYARAKAT JAWA SUNDA YANG TERKENAL OLEH KEANGGUNAN WANITANYA TELAH MENGGUNAKAN SIRIH SEBAGAI PEMBERSIH VAGINA DENGAN DISINERGIKAN BERSAMA HERBA-HERBA LAIN.

KINI SIRIH DIINOVASIKAN DALAM BENTUK PEMBERSIH WANITA. RAHSIA RESEPI SILAM INI TALAH DIADUN DENGAN MENGEKALKAN KHASIAT DAN RAHSIA WANITA SUNDA DALAM FORMULASI INI. SEBAHAGIAN WANITA YANG PERNAH MENGETAHUI TENTANG SIRIH INI AKAN LEBIH MENGETAHUI RAHSIA KELEBIHAN PEMBERSIH WANITA INI. PENGEKALAN RESEPI SILAM INI MASIH DIKEKALKAN SEBAGAI HADIAH BERMAKNA BAGI PARA WANITA YANG MENGGUNAKAN PRODUK INI UNTUK MERASAKAN KEAJAIBAN RAHSIA SEORANG WANITA.

RUMUSAN ISTIMEWA DARIPADA EKSTRAK SIRIH DAN MANJAKANI BERTINDAK MEMBERSIH BAHAGIAN SULIT WANITA SECARA SEMULAJADI AGAR LEBIH SEGAR, HARUM DAN PENUH YAKIN SEPANJANG HARI.

HPA TELAH MENGAMBIL INISIATIF DENGAN MENGADUN SEMULA FORMULASI SIRIH BERSAMA HERBA LAIN BAGI MENGHASILKAN PEMBERSIH KHAS WANITA LADY CHEER.

KELEBIHAN LADY CHEER:

 • MERAWAT KEPUTIHAN
 • MERAWAT KEGATALAN DI BAHAGIAN VAGINA
 • MELANCARKAN PERJALANAN HAID
 • PENYUBUR KANDUNGAN WANITA
 • MENGECUT DAN MERAWAT KEMBALI VAGINA

KELEBIHAN HERBA SIRIH (PIPER BETEL)

 1. MERAWAT KEPUTIHAN DENGAN MERENCATKAN PERKEMBANGAN KULAT (CANDICA ALBICAN) PENYEBAB KEPUTIHAN
 2. ANTISEPTIK UNTUK MERAWAT KEGATALAN DAN ALEGIK PADA KULIT SERTA RUAM
 3. MELANCARKAN PERJALANAN HAID SERTA PENYUBUR KANDUNGAN WANITA

KELEBIHAN MANJAKANI (CROTON CAUDATUM)

 1. SEBAGAI ELEMEN PERAWAT DINDING VAGINA
 2. MEMBUANG LENDIR DAN PARTIKEL ASING PADA VAGINA
 3. MENSTABILKAN PH VAGINA
 4. MENGECUTKAN VAGINA SERTA MERAWAT KEMBALI SALURAN PERANAKAN
 5. MEMBANTU METABOLISMA DENGAN MENGEKALKAN VITAMIN E PADA EPIDERMIS

KELEBIHAN SERAPAT (PARAMARIA LAEVIGATA)

 1. MERAWAT SALURAN PERANAKAN DENGAN MENGIMBANGI PH SERTA KEASIDAN VAGINA

DENGAN BEBERAPA TITIS SAHAJA ANDA AKAN MERASAI PERBEZAANNYA. MULAKAN HIDUP ANDA SEBAGAI WANITA ANGGUN DENGAN PENUH KEYAKINAN.


HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM15.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM18.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 5

VITAMIN C

VITAMIN C – KEPENTINGANNYA DI DALAM MENJAMIN KESIHATAN TUBUH BADAN

VITAMIN C (ASID L-ASKORBIK) MERUPAKAN VITAMIN LARUT AIR YANG ANTI OKSIDAN YANG SANGAT PENTING UNTUK KESIHATAN TUBUH BADAN KITA.

DI ANTARA FUNGSI-FUNGSI VITAMIN C IALAH IA MEMBANTU MERANGSANG SISTEM IMUNITI ATAU PERTAHANAN BADAN AGAR TIDAK MUDAH DIJANGKITI PENYAKIT SEPERTI BATUK DAN SELSEMA, VITAMIN C MEMBANTU DI DALAM PEMBENTUKAN KOLAGEN TULANG RAWAN, OTOT DAN SALURAN DARAH SERTA VITAMIN C SANGAT PENTING DI DALAM PROSES PENYERAPAN ZAT-ZAT DARIPADA PEMAKANAN DAN MEMBANTU PENYEMBUHAN LUKA DENGAN LEBIH CEPAT.

TANDA-TANDA KEKURANGAN VITAMIN C BOLEH DILIHAT APABILA GUSI BERDARAH, KULIT BERDARAH, KULIT MENJADI KASAR SERTA KERING, PENYAKIT ANAEMIA, SELSEMA DAN BATUK RINGAN DAN MENJEJASKAN PEMBENTUKAN TULANG.

NAMUN BEGITU SEKIRANYA TUBUH BADAN KITA MENGALAMI TERLEBIH VITAMIN C, IA TIDAK AKAN MENJEJASKAN KESIHATAN TUBUH BADAN. FAKTA BAHAWA VITAMIN C LARUT AIR AKAN MEMBOLEHKANNYA KELUAR SEMASA KITA MEMBUANG AIR KECIL ATAU MUNGKIN AKAN MENGALAMI CIRIT BIRIT RINGAN.

FAKTA SAINTIFIK MENUNJUKAN BAHAWA VITAMIN C ADALAH DI ANTARA VITAMIN-VITAMIN YANG TIDAK BOLEH DIHASILKAN OLEH TUBUH BADAN MANUSIA. VITAMIN C PERLU DIDAPATI DARIPADA SUMBER-SUMBER LUARAN IAITU PEMAKANAN. BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN ADALAH SUMBER MAKANAN YANG KAYA DENGAN VITAMIN C. SEBAGAI CONTOH ROSELLE, CITRUS, STRAWBERI, TEMBIKAI, KIWI, BROKOLI SERTA TOMATO. ROSELLE DIKATAKAN MENGANDUNGI JUMLAH VITAMIN C YANG TERTINGGI BERBANDING DENGAN BUAH CITRUS DAN YANG LAIN-LAINNYA.

PENGAMBILAN DAN PENGAMALAN PEMAKANAN TAMBAHAN VITAMIN C MERUPAKAN CARA MUDAH UNTUK MENDAPAT KESIHATAN TUBUH BADAN YANG BAIK.

TERDAPAT BEBERAPA PRODUK BERASASKAN ROSELLE YANG TELAH DIKELUARKAN OLEH HPA KHUSUS UNTUK ANDA MENDAPATKAN SUMBER VITAMIN C;

 1. ROSELLE KAPSUL;
 2. D’DEU;
 3. MINUMAN ROSELLE (UNCANG);
 4. KORDIAL & RTD ROSELLE;
 5. MOMENTS;

BERALIHLAH KEPADA PRODUK-PRODUK HPA YANG HALAL LAGI SUCI BUATAN ORANG-ORANG ISLAM.

MOMENTS

MOMENTS – SPECIAL FORMULATION FOR WOMEN (FORMULA ISTIMEWA UNTUK WANITA):

PENGENALAN

WANITA MASAKINI MEMPUNYAI GAYA HIDUP YANG AKTIF DAN SIBUK. TANPA MENGIRA SAMA ADA MEREKA BEKERJAYA ATAU SURIRUMAH, KESIBUKAN DI DALAN MENJALANI TUGAS SEHARIAN, PERUBAHAN FISIOLOGI DAN FAKTOR-FAKTOR PERSEKITARAN MENDEDAHKAN WANITA KEPADA PELBAGAI MASALAH KESIHATAN. LEBIH-LEBIH LAGI DENGAN SIKAP KEBANYAKAN WANITA YANG SANGAT MENGAMBIL BERAT UNTUK MENJAGA KESIHATAN SUAMINYA, ANAK DAN ORANG YANG DISAYANGI TETAPI MALANGNYA SERING MENGABAIKAN KESIHATAN DIRI SENDIRI.

BAGI MEMENUHI KEPERLUAN KESIHATAN WANITA, MOMENTS ADALAH PRODUK YANG TEPAT DAN DIFORMULASIKAN KHAS DARIPADA HERBA-HERBA TERBAIK IAITU MANJAKANI (QUERCUS INFECTORIA), MENGKUDU/NONI (MORINDA CITRIFOLIA), ROSELLE DAN MADU. IA DIRUMUS KHAS UNTUK MENGATASI MASALAH YANG SERING DIHADAPI OLEH WANITA SEPERTI HORMON YANG TIDAK SEIMBANG, KESIHATAN SEKSUAL, KESIHATAN REPRODUKTIF, MASALAH BERAT BADAN, KELETIHAN DAN KEMURUNGAN. KEBAIKAN KEEMPAT-EMPAT BAHAN TERPILIH INI BOLEH MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT-PENYAKIT KRONIK SEPERTI KANSER, JANTUNG, TEKANAN DARAH DAN SEUMPAMANYA.

SELAIN DARIPADA KHASIAT KESIHATANNYA YANG HEBAT, MOMENTS DIKILANG DI DALAM PERSEKITARAN TERKAWAL, BERSIH, SUCI DAN MEMENUHI KEPERLUAN AMALAN PERKILANGAN BAIK (GMP) SERTA PRINSIP-PRINSIP HALAL DAN TOYIBBA UNTUK MEMASTIKAN KUALITI KESELAMATAN DAN EFIKASI PRODUK BERADA PADA TAHAP YANG TERBAIK DEMI KEPUASAN PARA PENGGUNANYA.

DENGAN HANYA SATU SUDU MAKAN (10ML) SEKALI SETIAP HARI, MOMENTS AKAN MEMBANTU ANDA MENGEKALKAN KESIHATAN DAN KECERIAAN SERTA MENINGKATKAN KUALITI HIDUP WANITA MASA KINI.


MASALAH KESIHATAN WANITA MENGIKUT USIA:

 1. 18 – 30 TAHUN – KITARAN HAID TIDAK TERATUR, KEPUTIHAN BERLEBIHAN, KESAKITAN MELAMPAU SEMASA SINDROM PRA HAID, MASALAH KESIHATAN SERVIKS, MASALAH KULIT DAN JERAWAT;
 2. 30 – 50 TAHUN – MASALAH KESIHATAN SEKSUAL, LETIH, MURUNG, KEGEMUKAN, BUNCIT, KULIT MENGGELEBEH, MASALAH RAHIM LONGGAR, KANDUNGAN LUAR RAHIM, KEGUGURAN, MASALAH KESUBURAN, RISIKO BARAH (PAYUDARA, RAHIM, SERVIKS);
 3. 50 – 70 TAHUN – SINDROM MENOPAUS, PENYAKIT JANTUNG, OSTEOARTHRITIS & OSTEOPOROSIS, PENYAKIT BERKAITAN MATA, BARAH (PAYUDARA, RAHIM, SERVIKS);
 4. 70 TAHUN KE ATAS – SINDROM PASCA MENOPAUS (KEHILANGAN ESTROGEN), ARTHRITIS, LEMAH DAYA INGATAN, NUTRISI TIDAK MENCUKUPI DAN SAKIT TIDUR.
  (RUJ: MEMAHAMI KESIHATAN WANITA, BERNAMA.COM 23/6/2009)


PUNCA

PENDEDAHAN TERHADAP PERSEKITARAN YANG TERCEMAR TERCEMAR, PEMAKANAN YANG TIDAK SIHAT, TEKANAN SERTA FAKTOR USIA.


BAGAIMANA MOMENTS MEMBANTU?

MENGAWAL DAN MENGEMBALIKAN KESEIMBANGAN HORMON WANITA – KANDUNGAN MANJAKANI YANG TERDAPAT DI DALAM PRODUK MOMENTS TELAH TERBUKTI DAPAT MENGEMBALIKAN KESEIMBANGAN HORMON WANITA. HORMON YANG SEIMBANG AKAN MEMBANTU WANITA DARIPADA SEGI MENGAWAL KITARAN HAID SUPAYA LEBIH TERATUR, MENGATASI SAKIT SEMASA HAID, MENGEKALKAN KESIHATAN KULIT DAN KEANJALAN OTOT, MENGEKALKAN MOOD, MENYERLAHKAN PERSONALITI DAN MENGELAKKAN TEKANAN SERTA KEMURUNGAN.

MENGETATKAN DINDING VAGINA DAN MEMBAIKI TISU-TISU YANG ROSAK DAN LONGGAR – KANDUNGAN BAHAN AKTIF TANNIN YANG JUGA DIDAPATI DARIPADA MANJAKANI DAPAT MENGETATKAN OTOT VAGINA DAN MEMBAIKI TISU-TISU YANG ROSAK AKIBAT PENUAAN, PERUBAHAN HORMON DAN KEROSAKAN SELEPAS BERSALIN. IA SETERUSNYA DAPAT MENINGKATKAN HUBUNGAN INTIM SUAMI ISTERI, MENGECUTKAN RAHIM DAN MENGELAKKAN PERUT BUNCIT SELEPAS BERSALIN.

MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN BERLEBIHAN DAN BERBAU – MANJAKANI JUGA MENGANDUNGI BAHAN AKTIF ANSTRIGEN YANG DAPAT MENCEGAH JANGKITAN KULAT SERTA BAKTERIA PENYEBAB KEPUTIHAN DAN KEGATALAN PADA ALAT SULIT. MASALAH INI JIKA DIBIARKAN BERTERUSAN AKAN MENDEDAHKAN WANITA KEPADA RISIKO KANSER SERVIKS DAN MENJEJASKAN KESUBURAN.

KAYA DENGAN BAHAN ANTIOKSIDA UNTUK MENINGKATKAN IMUNISASI BADAN DAN MELAMBATKAN PROSES PENUAAN – KEEMPAT-EMPAT HERBA YANG TERDAPAT DI DALAM FORMULASI MOMENTS SANGAT KAYA DENGAN BAHAN ANTIOKSIDA YANG SANGAT DIPERLUKAN BAGI MERENCATKAN PEMBENTUKAN RADIKAL BEBAS DARIPADA SISTEM BADAN. INI AKAN MENINGKATKAN LAGI SISTEM IMUNISASI BADAN TERUTAMA UNTUK PENCEGAHAN KANSER. BAHAN ANTIOKSIDA JUGA AKAN DAPAT MENINGKATKAN KADAR PEMBENTUKAN SEL-SEL BARU DAN SETERUSNYA MELAMBATKAN PROSES PENUAAN.

MENGANDUNGI BAHAN AKTIF TERTENTU UNTUK MENCEGAH PENYAKIT KRONIK DAN MENINGKATKAN KESIHATAN UMUM – NONI (MENGKUDU) MENGANDUNGI LIGNANS, FLAVONOIDS, IRIDOIDS DAN LAIN-LAIN DAPAT MENGAWAL TEKANAN DARAH, MENGAWAL KANDUNGAN GULA DALAM DARAH, MERENCATKAN SEL PRA KANSER DAN SETERUSNYA MENCEGAH DARIPADA KANSER. ROSELLE MENGANDUNGI BAHAN NUTRISEUTIKAL YANG TINGGI YANG DAPAT MENURUNKAN KADAR KOLESTROL DALAM DARAH, MELAMBATKAN PROSES PENUAAN DAN MENCEGAH KANSER. MANAKALA MADU MENGANDUNGI BANYAK NUTRISI YANG BERSIFAT PENYEMBUH DAN MENGEKALKAN TENAGA YANG MENCUKUPI.

MENGANDUNGI KEPERLUAN NUTRISI, MINERAL DAN VITAMIN YANG MENCUKUPI UNTUK MENGEKALKAN TENAGA BERTERUSAN – MENGATASI RASA LETIH DAN LESU AKIBAT AKTIVITI DAN KERJA SEHARIAN, MEMBOLEHKAN METABOLISMA TUBUH BERFINGSI DENGAN BAIK DAN SETERUSNYA MENGELAKKAN KEGEMUKAN, MENINGKATKAN PELAWASAN DAN MELANCARKAN PERKUMUHAN BAHAN BUANGAN DAN TOKSIK DARIPADA BADAN. PROSES PERKUMUHAN YANG BAIK DAPAT MENGELAKKAN PENYAKIT-PENYAKIT KRONIK SEPERTI KEROSAKAN GINJAL, KEGAGALAN FUNGSI HATI, DIABETIK DAN SEBAGAINYA. NUTRISI YANG MENCUKUPI JUGA AKAN DAPAT MENGEKALKAN KESIHATAN DAN KEREMAJAAN KULIT, RAMBUT DAN DAPAT MENGELAKKAN PEREPUTAN TULANG (OSTEOPOROSOS).


KEISTIMEWAAN MOMENTS

PRODUK KESIHATAN BERUNSURKAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI. MENGGABUNGKAN KEBAIKAN TIGA HERBA UTAMA IAITU NONI (MENGKUDU), MANJAKANI, ROSELLE DAN MADU. PENJAGAAN KESIHATAN DAN KECANTIKAN DALAMAN SERTA LUARAN YANG DIDATANGKAN DALAM SATU BOTOL. SANGAT MENJIMATKAN. HANYA SATU SUDU MAKAN (10ML) SEHARI. PRODUK TERBAIK UNTUK PENJAGAAN IBU SELEPAS BERSALIN. SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR WANITA SEAWAL REMAJA BERUSIA 18 TAHUN SEHINGGA WANITA BERUSIA EMAS/MENOPAUS. MENINGKATKAN KUALITI HIDUP WANITA SAMADA BERKERJAYA ATAU SURIRUMAHTANGGA.


NOTA

MOMENTS TIDAK DISARANKAN UNTUK WANITA MENGANDUNG


CADANGAN PENGGUNAAN

SATU SUDU MAKAN ATAU 10ML SEHARI SEBELUM MAKAN. KESAN MAKSIMUM AKAN DIPEROLEHI APABILA PRODUK DIAMBIL SECARA BERTERUSAN (SETIAP HARI). PENGGUNA DINASIHATKAN MEMINUM AIR KOSONG YANG MENCUKUPI APABILA MENGAMBIL PRODUK YANG MENGANDUNGI MANJAKANI.


KAEDAH PENYIMPANAN

SIMPAN DI TEMPAT SEJUK DAN DINGIN. SIMPAN DI DALAM PETI SEJUK SELEPAS DIBUKA PENUTUPNYA.


KOMPOSISI: 1 BOTOL 250ML

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM38.00
SABAH & SARAWAK:

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM48.00
SABAH & SARAWAK: RM

NILAI MATA (NM): 10

HERBA KEPUTIHAN & HERBA SENGGUGUT

KEPUTIHAN ATAU LEUKORHEA ADALAH SEJENIS PENYAKIT YANG DIHIDAPI DI BAHAGIAN FARAJ. IA BERBENTUK LENDIR BERWARNA PUTIH YANG BERBAU BUSUK DAN AKAN MENGAKIBATKAN GATAL-GATAL.

WANITA YANG MENGHADAPI MASLAAH INI AKAN MENUNJUKKAN TANDA-TANDA PUCAT PADA WAJAH DAN SERING MENGALAMI KELETIHAN. EMOSI WANITA TERSEBUT AKAN MUDAH TERGANGGU. GEJALA INI JUGA AKAN MENGAKIBATKAN RAHIM WANITA TERSEBUT MENJADI KENDUR DAN SEKALI GUS MENURUNKAN KEMAHUAN SERTA FRIGID PADA AKTIVITI SEKS.


KOMPOSISI – 75 BIJI PER BOTOL

MELASTOMA MALABATHRICUM – 270MG

DOS – AMALKAN 2 KAPSUL PAGI DAN 2 KAPSUL MALAM. ELAKKAN MAKANAN BERJERUK/PERAM/BELACAN. UTAMAKAN MAKANAN BERSERAT TINGGI (SAYUR/BUAH)

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM16.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM20.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 8

KEADAAN HAID YANG TIDAK MENENTU SERTA TERASA SAKIT SERING DIHIDAPI OLEH PARA WANITA. HERBA SENGGUGUT AMAT SESUAI UNTUK WANITA YANG MENGHADAPI MASALAH INI DAN JUGA BAGI WANITA YANG MASIH GAGAL UNTUK MENGANDUNG. HERBA SENGGUGUT DAPAT BERTINDAK MENYUBURKAN HORMON ASTROGEN YANG DIPERLUKAN OLEH WANITA-WANITA.

KOMPOSISI – 75 BIJI PER BOTOL

HIBISCUS ROSASINENSIS – 135MG
VITEX PUBESCENS – 135MG

DOS – 2 KAPSUL PAGI DAN 2 KAPSUL MALAM

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM16.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM20.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 8

PARAMARIA PLUS

PARAMARIA PLUS

WANITA MEMERLUKAN MAKANAN KESIHATAN UNTUK MEMELIHARA KEJELITAAN LUAR DAN DALAM. PARAMARIA PLUS MENGANDUNGI KAYU SERAPAT (PARAMARIA LEVIGATA) MERUPAKAN PRODUK TERBAIK YANG DISYORKAN UNTUK SETIAP WANITA.

HERBA INI MENGANDUNGI MINYAK ASIRI CAUTCHOUC DAN GETAH PERCA YANG BOLEH BERFUNGSI MERAPATKAN ORGAN RAHIM KHUSUSNYA APABILA WANITA TERSEBUT BERSALIN ATAU MENGHADAPI MASALAH RAHIM TURUN. PRODUK INI JUGA AMAT SESUAI UNTUK WANITA YANG MENGALAMI GANGGUAN EDARAN HAID YANG TIDAK TERATUR PUSINGANNYA. SELAIN DARIPADA ITU, IA SESUAI UNTUK WANITA YANG MENGALAMI SAKIT PINGGANG, LETIH, KESEMUTAN PADA KAKI DAN TANGAN. HERBA INI JUGA BOLEH DIGUNAKAN UNTUK WANITA REMAJA DAN YANG AKAN MEMASUKI ALAM PERNIKAHAN.

KHASIAT:

 1. MELANCARKAN HAID
 2. AWET MUDA
 3. MENGHILANGKAN KEPUTIHAN DAN GATAL PADA KEMALUAN
 4. MENGHILANGKAN SAKIT PINGGANG
 5. MENGUATKAN RAHIM
 6. MNENGUATKAN TULANG
 7. MENGHALUSKAN KULIT
 8. MELAMBATKAN MENOPOUS
 9. KEBAHAGIAAN RUMAH TANGGA

SINERGI TERBAIK:

KEPUTIHAN: PARAMARIA PLUS + HERBA KEPUTIHAN + HB
KANSER RAHIM: PARAMARIA PLUS + SHARK CARTILAGE PLUS
BERSALIN: PARAMARIA PLUS + HERBA TUJU ANGIN
SENGGUGUT: PARAMARIA PLUS + HERBA SENGGUGUT

SAKIT KETIKA KEDATANGAN HAID (SENGGUGUT) BOLEH DISEMBUHKAN DENGAN PENGAMBILAN SINERGI BERIKUT:

 • PARAMARIA PLUS – 2 BIJI 3 KALI SEHARI
 • HERBA TUJU ANGIN – 2 BIJI 3 KALI SEHARI
 • HERBA SENGGUGUT – 2 BIJI 3 KALI SEHARI

INSYAALLAH SENGGUGUT TIDAK AKAN BERULANG. BANYAK TESTIMONI POSITIF YANG TELAH DIBERIKAN PENGGUNA SEHINGGA HPA MENGKATEGORIKAN SINERGI INI SEBAGAI YANG MEMPUNYAI KEBERKESANAN MELEBIHI 90%. DI SAMPING ITU TERDAPAT JUGA KES-KES KETUMBUHAN SEPERTI FIBROID YANG MENJADI SEMAKIN KECIL, DENGAN IZIN ALLAH.

KOMPOSISI: 75 BIJI PER BOTOL

PARAMARIA LEVIGATA (77MG)
ARDISIA CRISPA (64MG)
MORINDA ELIPTICA (64MG)
LABISIA POTHONIA (51MG)
CINNAMOMUM INERS (14MG)

DOS

 • WANITA ANTARA 15 HINGGA 20 TAHUN – 3 KAPSUL SEHARI
 • WANITA SESUDAH KAHWIN – 8 KAPSUL SEHARI
 • WANITA MENOPOUS JUGA DIGALAKKAN MENGAMALKANNYA

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM16.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM20.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 8

No comments:

Post a Comment