Followers

Search This Blog

Loading...

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Saturday, August 7, 2010

Ikan Terubuk Bakar Cecah Air Asam, Pucuk Ubi Masak Lemak & Pajeri Nenas @ Pasar Ramadhan, Taman Melawati

3rd day pun aku still setia lagi ke param melawati neh

ramai orang pun ramailah ! haha

janji aku dapat apa yang aku nak makan

hari neh aku terasa nak makan ikan bakar

bukan sebarang ikan bakar ok

kali neh aku terjumpa ikan terubuk bakar

memang nampak sedap giler dowh masa dia bakar tuh

biasanyer ikan terubuk orang buat ikan masin macam kat sarawak kan

kali neh dia buat bakar plak

tapi awas ! ikan terubuk neh banyak tulang bentuk Y ok

memang merbahaya lah untuk kanak2. not recommended ok! haha

tapi aku dah biasa. ala tulang ikan je kan. asing2 kan lah !

barulah thrill nak makan ikan kan.

tapi tulang dia takdelah sehebat ikan parang yang aku rasa lagi banyak tulang kan

pastu aku beli pucuk ubi masak lemak. memang best giler

aku memang suka ngan pucuk ubi neh

masak la apa pun mesti sedap

kalau ada pucuk ubi rebus cecah dengan sambal belacan lagilah terangkat beb ! haha

masakan melayu yang paling best ni lah dia !

pastu beli sekali pajeri nenas. aku suka sebab dia ada rasa masam2 kan

memang contrast la ngan lauk pauk lain.

plus boleh buat sebagai kuah selain pucuk ubi masak lemak tadi kan

hehe selamat menjamu selera lah

param melawati neh datang setahun sekali je tau. haha

jangan lepaskan peluang meronda2 ke param berdekatan dengan anda

haha selamat berbuka puasa !

*http://makanmalaya.com

No comments:

Post a Comment