Followers

Search This Blog

Loading...

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Monday, March 7, 2011

Tutorial Letak Iklan Churpchurp Dalam Blog

Assalamualaikum semua..
Sudah tiba masanya untuk tutorial..

Ok, kali ni saya nak tunjukkan cara bagaimana nak letak iklan Churpchurp dalam blog seperti yang ada kat dalam blog ni. Caranya mudah saja, harap-harap tutorial ni tak memeningkan kepala anda.



Pertamanya, pergi ke DESIGN >> PAGE ELEMENT >> ADD A GADGET >>

Kemudian pilih HTML/JAVA SCRIPT

Kedua, masukkan Code di bawah ini.
LINK CHURPCHURP" target="_blank">LINK GAMBAR" width="120" height="120" />
Ketiga, masukkan link anda
Untuk LINK CHURPCHURP... ambil di bahagian bawah... lihat gamba...

dan untuk LINK GAMBAR pula, Right click pada gambar tersebut dan klik Copy image URL
Klik yang Copy image URL tau, gamba ni salah sikit.

Ulang langkah yang sama untuk paparkan iklan yang lain.
Setelah selesai semua.. Save dan letak di bahagian yang anda suka.


Sebelum itu, kalau nak buat iklan tu bergerak-gerak macam saya punya..
letakkan Code seperti dibawah ini dibawah ini.



CODE IKLAN CHURPCHURP

CONTOH:


Sekian tutorial untuk hari ini.....

No comments:

Post a Comment