Followers

Search This Blog

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Friday, January 20, 2012

Gambar Majlis Akad Nikah Ally Iskandar Dan Farah Lee 20 Januari 2012 (10 Gambar)


Majlis akad nikah perkahwinan ally iskadar dan farah lee berlangsung dengan lancar dan kini mereka sudah sah bergelar suami isteri. tahniah diucapkan kepada kedua mempelai kerana sudah pun membina sebuah masjid dan menjalankan kewajipan sebagai seorang muslim.

Hanya 2 kali lafaz, personaliti tv3 terkenal, Ally Iskandar Mohd Mardzi, 36 telah bergelar suami kepada Nurfarahin Binti Romli, 22 dalam sebuah majlis akad nikah yang berlangsung di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Terengganu, tepat jam 10:03 minit pagi.

Ally Iskandar segak bergaya mengenakan baju melayu putih telah dinikahkan berwakil wali bapanya, Romli Bin Ismail oleh jurunikah kawasan Kampung Atas Tol, Tuan Haji Mohd Abu Bakar dengan mas kahwin berjumlah RM250.

Pihak lelaki, Ally Iskandar menerima 9 dulang hantaran daripada pihak perempuan iaitu set pakaian lelaki, sedulang manisan, kelengkapan baju melayu, sejadah dan jubah, gubahan bunga rampai, replika rumah, sebuah iPhone dan sebentuk cincin.

Manakala, Nurfarahin atau lebih dikenali sebagai Farah lee menerima 7 dulang hantaran berupa gubahan sirih junjung, telekung dan sejadah, sebentuk cincin dan mas kahwin, sebuah rumah, sebuah Mac Book Pro, sehelai baju kurung dan senaskhah Al-Quran.

Dianggar lebih 100 jemputan daripada pihak lelaki dan perempuan hadir bagi memeriahkan majlis pernikahan kedua-dua pasangan pengantin ini.

TERANGGANU

MASJID KRISTAL

FARAH LEE

ALLY ISKANDAR BERSOLAT

PERNIKAHAN.. IJAB DAN KABUL

TAHNIAH KEPADA ALLY ISKANDAR DAN FARAH LEE

6yWYH GAMBAR NIKAH ALLY ISKANDAR DAN FARAH LEE 20 JANUARI 2012
XGPOZ GAMBAR NIKAH ALLY ISKANDAR DAN FARAH LEE 20 JANUARI 2012
BqiVP GAMBAR NIKAH ALLY ISKANDAR DAN FARAH LEE 20 JANUARI 2012

Gambar kredit to ohbulan

No comments:

Post a Comment