Followers

Search This Blog

JOM LAYAN " OMBAK RINDU".

Saturday, October 9, 2010

[Gambar]: Upacara Pembukaan Temasya Sukan Komanwel XIX New Delhi

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi buat semua kawan2 diluar sana sama ada yang tengah bekerja mahupun yang tengah belajar..

Kalau yang student tu, mungkin tak tahu sangat perkembangan terkini mengenai sukan komanwel yang baru semalam dirasmikan secara rasmi dengan gahnya..Kalau sebelum ini, New Delhi dikutuk dan juga dikecam hebat oleh pelbagai negara kerana menyediakan fasiliti yang serba tidak lengkap dan juga kotor..Ada juga negara yang terpaksa menarik diri daripada kejohanan ini disebabkan takut keselamatan atlet2 mereka disana tidak dikawal dengan baik.

New Delhi sebenarnya nyaris2 di boikot oleh banyak negara..Tetapi dengan langkah2 terakhir yang diambil baru2 ni menyebabkan sukan kali ini masih boleh diterima..Banyak sangat masalah yang kalau baca dalam news paper pon ada cakap pasal stadium, perkampungan sukan dan banyak lagi..Yang lebih ketara adalah kebersihan..

Dilapurkan, kebersihan di India adalah amat terok..Sebelum ni juga, heboh dengan gambar2 vanue di sekitar India yang memang dalam keadaan tidak bersih langsung..Pastu sehingga kini, xda dengar masalah apa sangat..Harap2 tak da lagi masalah yang besar membabitkan fasiliti dan kemudahan0kemudahan lain..Saya doakan supaya tlet Malaysia selamat pergi dan pulang dan membawa pingat Emas yang terbanyak mungkin..

Saya pun sebenarnya kurang sangat mengikuti perkembangan terkini Sukan Komanwel ni..So, kepada yang minat sangat bersukan ni, kalau tak ada tv, anda jgn risau..Saya sediakan TV1 online percuma untuk anda..Boleh klik dekat sini yew..


Anda rasa berapa pingat emas yang akan dibawa balik oleh kontijen Malaysia? Saya rasa mungkin ada pertambahan..Azizul Hasni Awang mungkin akan dapat 3 atau lebih pingat emas..Tidak ketinggalan skuad badminton, skuad tenpin bowling, skuad memanah, skuad boling padang yang mana mereka ni telah menyumbang emas untuk komanwel tahun 98 di Kuala Lumpur..Tidak lupa juga kepada skuad Gymnastik Negara yang juga antara penyumbang pingat Emas buat Negara kita..

Apa2 pon, saya mengharapkan kejutan berlaku di India..Kejutan dengan kutipan pingat emas paling banyak buat semua rakyat Malaysia..SATU................MAlaysia...Hehehehe..

Majulah sukan untuk Negara..Jgn lupa tonton TV1 yew...Wasalam...

No comments:

Post a Comment